2020 február 28, Péntek Regisztrált programok: 213 | Regisztrált felhasználók: 322 
Szabadidõ-Programok Magyarországon
  » Kezdőlap  » Dél-Dunántúl » Koncert  » Hírlevél  » Regisztráció  » Belépés 
Régió szerint:

Keresés
Custom Search


 

Koncert 

:: Alkategóriák : Koncert - Dél-Dunántúl // Ön egy archivált programot lát
Party | Koncert | Kiállítás | Vásár | Színház | Gyermek | Sport
Családi | Nyugdíjas | Egyesületek | Elõadás-Tanfolyam | Nõi | EgyébKoncert - Dél-Dunántúl // Ez a program már elmúlt » Tovább az aktuális programokhoz

Esemény neve: Pannon Filharmonikusok-októberi programajánló
Dátum: 2011.10.26 - 2011.10.31
Szervező: Pannon Filharmonikusok
Város: Pécs
Helyszín: Kodály Központ
Cím: Breuer Marcell sétány 4.
Telefon: 20/449-8624
Belépő: 1990 - 5790 Ft
Leírás:

Zene a Zenéért díszhangverseny

2011. október 1., szombat 19.00h, Kodály Központ

Deitrich Buxtehude: Kantáták

J. S. Bach: III. brandenburgi verseny

Mendelssohn: II. „Dicsõítõ ének” szimfónia

Vezényel: Bogányi Tibor

Közremûködik: Celeng Mária – szoprán, Bazsinka Zsuzsa – szoprán, Szigetvári Dávid – tenor, Gyöngyösi Levente – csembaló, Nemzeti Énekkar (karig.: Antal Mátyás)

 

Buxtehude példa volt J. S. Bach, Bach újrafelfedezését és megmentését Mendelssohnnak köszönhetjük. Három zeneszerzõ, kiknek összefonódott a sorsa.

Dietrich Buxtehude dán-német orgonista, a barokk kor egyik legfontosabb zeneszerzõje. 1705-ben a húszéves Johann Sebastian Bach gyalog ment Arnstadtból Lübeckbe, és majdnem három hónapig maradt ott, hogy találkozhasson a kitûnõ orgonistával és hallgassa játékát, valamint hogy „megtanuljon egy s mást a mûvészetérõl”. Felix Mendelssohn-Bartholdy az 1820-as években, a Mendelssohn-ház vasárnapi hangversenyein fedezte fel és mentette meg az utókornak az abban az idõben csaknem elfelejtett Johann Sebastian Bach muzsikáját, aki újra felfedezése óta napjainkig a barokk kor legkiemelkedõbb zeneszerzõjeként generációk mesterévé lett.

 

Jegyárak: 4000 Ft/ 3000 Ft/ 2000 Ft. Jegyvásárlásával a zenét támogatja! A hangverseny jegybevételét a zenekar a Pannon Filharmonikusok Gyermán István Alapítványának javára ajánlja fel. Az alapítvány a hangszeren tanuló gyermekeket segíti.

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

Music by…

2011. október 13., csütörtök 19.30h, Kodály Központ

John Williams: Harry Potter és a titkok kamrája
Klaus Badelt: A Karib-tenger kalózai

John Williams: Harry Potter és az azkabani fogoly
John Williams: Harry Potter és a bölcsek köve
John Williams: E.T. Suite - Adventures on Earth

Vezényel: Vass András

 

Teljes jegyárak: 3990 Ft/ 3490 Ft/ 2990 Ft

Diák/Nyugdíjas: 2990 Ft/ 2490 Ft/ 1990 Ft

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

Csigaház

2011. október 15., szombat 15.00h, 16.30h, Kodály Központ

Egy fafúvós család

A Pannon Filharmonikusok egyedi zenei programja KICSIKNEK! (4-8 év)

Közremûködik: Haszon Balázs – fagott, Nepp Ivett – fuvola

 

A sorozat egy-egy alkalma gondosan „megkomponált” 50 perces foglalkozás, melyen a Pannon Filharmonikusok mûvészeibõl álló kamaraformációk hangeffektusok, zenei betétek és szimfonikus zenekari mûvek részleteinek elõadásával mutatják meg a gyerekeknek a különbözõ hangszerek, hangszercsoportok jellegzetességeit, a zenekarban betöltött szerepüket. A foglalkozás gondosan felépített, a gyermekek szórakozását és játékos fejlõdését segítõ tematikán és módszeren alapul, ezért egy alkalommal max. 50 gyermek és kísérõjük vehet részt.

 

Jegyárak: 1990 Ft /gyermek; testvérek esetén: 1490 Ft/gyermek

A kísérõ belépése díjtalan (egy gyermeket legfeljebb 1 felnõtt kísérheti)

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

Bab(zs)ák koncertek I.

2011. október 18., kedd 16.00h, Kodály Központ

Mozart: G-dúr kvartett KV 80

Pachelbel: Canon in D

Mozart: D-dúr divertimento

Scott Joplin: The Entertainer

Közremûködik: Nuovum Kvartett (Tagjai a Pannon Filharmonikusok mûvészei: Morvay Ágnes – hegedû, Hóbárné Büttner Orsolya – hegedû, Ján Fruzsina – mélyhegedû, Szécsi-Dobos Lilla – gordonka)

 

Babzsák koncertek a babáknak! Még nincs 3 éves a kicsid, de kimozdulnál vele egy érdekes programra? A babzsák koncertek szeretettel várnak. A Pannon Filharmonikusok mûvészeibõl, többségében kismamákból álló Nuovum Vonósnégyes Mozart és Vivaldi muzsikájával vár benneteket a Kodály Központba. A ritmus már a születés elõtt áthatja létezésünket: a magzat hallja az anya szívverésének a lüktetését, érzékeli járásának ritmusát. A hasonló ritmusú zene megnyugtatja, biztonságot nyújt neki. A szimfonikus zene a kutatások szerint kisbabát agyának fejlõdését pozitívan befolyásolja. A zenére mindnyájunknak szüksége van, miért épp a picik maradnának zene nélkül?! A hiánypótló Bab(zs)ák sorozat épp nekik szól: az újszülöttektõl 3 éves korig!

 

Jegyárak: 990 Ft /gyermek; testvérek esetén: 790 Ft/gyermek

A kísérõ belépése díjtalan (egy gyermeket legfeljebb 1 felnõtt kísérheti)

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

PFZ200Erkel200Liszt200

2011. október 20., csütörtök 19.30h, Kodály Központ
Liszt: Két epizód Lenau Faustjából - Éji menet; Mefisztó keringõ
Liszt: Malédiction (Átok)
Mahler: V. szimfónia

Elõadja: Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

Közremûködik: Várjon Dénes – zongora

Liszt Ferenc életében többször is körüljárta a Faust-témát. A Goethe-i alapgondolatot a Faust-szimfóniában önti formába. A két epizód ritkán hangzik el együtt hangversenyen. A Moscheles által „kaotikus szépségûnek" aposztrofált mûben a szerzõ javaslatokat tett az egyes témák karaktereinek megjelenítéséhez. Az elsõ téma a Malédiction feliratot kapta -ezzel a címmel ismerte meg a darabot a zenei világ.

Gustav Mahler szakmai tevékenységének csúcsán, magánéletének virágzó idõszakában komponálta 5. szimfóniáját. Önmarcangoló jellemét nem meghazudtolva nyilatkozta a bemutatóról: „Senki sem értette meg." Az idõ ellene mond a mesternek, Herbert von Karajan átalakító erejûnek jellemezte a mûvet: „A hallgató megfeledkezik az idõ múlásáról, hovatovább levegõt venni is elfelejt. Lenyûgözõ."

 

Teljes jegyárak: 3990 Ft/ 3490 Ft/ 2990 Ft

Diák/Nyugdíjas: 2990 Ft/ 2490 Ft/ 1990 Ft

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

Maestro Schumann

2011. október 22., szombat 18.00h, Kodály Központ

Liszt: Mazeppa
Liszt: A-dúr zongoraverseny
Wagner: Rienzi - nyitány
Wagner: Istenek alkonya - Gyászinduló
Wagner: A walkür - Walkürök lovaglása
Wagner: Tannhäuser - nyitány

Vezényel: Christian Schumann

Közremûködik: Fülei Balázs – zongora

 

Liszt Ferenc Mazeppa címû szimfonikus költeményének fõhõse a valóságban is létezett kozák nemesember, akinek történetét hûen követi a zene. A mû Victor Hugo olvasata alapján formálódott. Zongoraversenyeit virtuóz-pályafutásának lezárásaként írta Liszt. Az A-dúr zongoraverseny bemutatójának (1857) szólistája immár nem a mester, hanem a tanítvány: Hans von Bronsart volt. Az itt felcsendülõ opus-ok méltán gazdagítják a legkedveltebb Liszt-kompozíciók sorát.

Richard Wagner elsõ sikere a Rienzi címû operája volt. A Nyitány a szerzõ által oly nagyra tartott C. M. von Weber nyomdokain halad: az opera jellegzetes momentumait sorakoztatja fel, illõ pompával. Wagner „végtelen melódiái” jellegüknél fogva nehezen emelhetõk ki az õket körülvevõ zenei anyagból. Az önállósított zenekari részletek mégis a teljes operákra rálátást adó gyöngyszemek. Az istenek alkonyából felhangzó Gyászinduló a fõhõst siratja, vele együtt az emberi önzés következményét: a pusztulást. A Walkürök lovaglása Wotan lányainak lendületes igyekezetét festi meg, akik az elesett hõsökkel a Walhallába tartanak. A Tannhäuser Nyitány a teljes mû lenyûgözõen koncentrált megjelenítése.

 

Teljes jegyárak: 5790 Ft/4490 Ft/ 3190 Ft

Diák/Nyugdíjas kedvezmény 30 %

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

Hangverseny az elhunytak emlékére

2011. október 31., hétfõ 19.30h, Pécsi Bazilika

Albinoni: Adagio

Fauré: Requiem

Mahler: Adagietto

Vezényel: Ménesi Gergely
Közremûködik: Vermes Tímea – szoprán, Rácz István – basszus,

Cantemus kórus (Karig.: Szabó Soma)

 

A Tommaso Albinoninak tulajdonított Adagio valójában csak egy töredék erejéig az olasz barokk mesteré. A 20. századi muzikológus, Remo Giazotto feltehetõen az 1708-ra datálható op.4 Albinoni-triószonáta lassú tételének rövidke basszus-részletét alapul véve komponálta a mûvet. A hallgató számára azonban az „örök” Albinoni Adagio marad - áhítatos, csodás, megunhatatlan.

Gabriel Fauré Requiemje kapcsán a komponálás indíttatásáról több feltételezés született. A szerzõ vallomása így hangzik: „Csak úgy komponáltam... szórakozásból, ha szabad igy fogalmaznom!" A gyászmisék szokatlan hangulatával ellentétben, ez a mû - talán az utolsó ítélet képének megzenésítése híján - valóban nem az elmúlás félelmetes közelségét és a fájdalom jelenlétét sugallja, inkább a halál bölcsõdala lehet.

Az Adagietto Gustav Mahler 5. szimfóniájából vitathatatlanul a szerzõ legnépszerûbb tétele, az „anyaszimfóniáról" leválasztva is megállja a helyét. Mahlernek az az egyszerû ötlete, hogy a vonóskart hárfával társította, sem addig, sem azután semmivel össze nem hasonlítható hangzást eredményezett. A hallgató csak behunyja a szemét és átadja magát a muzsikának.

 

Jegyárak: 3190 Ft/ 2590 Ft/ 2190 Ft

Jegyek kaphatók a Kodály Központban (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Ticket Expressz jegyirodákban országszerte, valamint a www.jegymester.hu weboldalon.

 

 

 

Pannon Filharmonikusok

Kodály Központ

7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Jegypénztár: (+36) 72/500-300, jegyfoglalas@pfz.hu, www.pfz.hu

 
 
  » Impresszum » Program Arhívum
Cmerek
Minden jog fenntartva! ©